Moodle belépés és használat hallgatóknak

Belépés a Moodle rendszerbe

  1. Egy internet böngészővel be kell lépni a moodle.uni-sopron.hu oldalra
  2. Itt az egyetemi Moodle oldalon is olvasható, hogy hogyan léphet be egy hallgató a rendszerbe.
  3. Az oldal jobb felső sarkában látható belépés feliratra kell kattintani, majd a feljövő oldalon a felhasználó névhez a hallgató saját Neptun kódját használva beírni a neptunkód@uni-sopron.hu azonosítót, a jelszó pedig: alapbeállításban a hallgató születési dátuma „ééééhhnn” formátumban. Ha ezt korábban már megváltoztatta, akkor értelemszerűen az.
  4. Ha nem sikerül belépnie, akkor a hallgató kérjen segítséget a helpdesk@uni-sopron.hu e-mail címen nevének és neptunkódjának megadásával.
  5. A sikeres belépést követően a jobb felső sarokban a hallgató már a saját nevét látja kiírva.

Kurzuskeresés

  1. A sikeres belépés követően a hallgató a Moodle bejelentkező oldalt legördíti addig, amíg meg nem látja a 2019/20/2 kurzuskategóriát.
  2. Itt a megfelelő kar kiválasztása után kurzuslistát talál, melyből az adott tantárgy nevére (vagy annak egy részletére) rákeresve választhatja ki azt a kurzust, melyet a Neptunban is felvett és amelybe be akar lépni.
  3. A kiválasztott kurzusra kattintva láthatja a kurzus tartalmát.
  4. Amennyiben nem találja a keresett kurzust, akkor az oktatójának kell e-mailt írnia. Az oktató ekkor ellenőrizni tudja, hogy az által működtetett kurzust láthatóvá tette-e (Kurzusbeállítások: Elrejtés/Mutat opció), illetve azt, hogy a hallgató szerepel-e a kurzus résztvevői között. (Néha előfordul, hogy leánykori és a férjezett nevek keverednek a Neptun és a Moodle rendszerek között. Ezért elnézést kérünk.)

Használat

  1. Az adott kurzuson belül a hallgató már a Moodle szolgáltatásokat igénybe véve tudja azok tartalmát használni, hallgatótársaival és az oktatóval kommunikálni.